Új tanfolyam debütál Romániában, a Tabula Felnőttképző Központnál

Régi közmondás szerint senki sem született úgy, hogy mindent tudott, viszont lehetőségünk van életünk során sok tudást és hasznos ismeretet szerezni. Ezért azon vállalkozók akik egy versenyképes helyet szeretnének szerezni, illetve megtartani, egy nyerességes üzletet szeretnének, kell tudják, hogy épp ideje, hogy alkalmazottjaikra is figyeljenek. Miért? Mert egy jól képzett alkalmazott egy stabil üzletet jelent. Itt segitenek a Marosvásárhely-i Tabula Felnőttképző Központ szakemberei. A 2002-ben alapitott szervezet, nemrég kapott engedélyt egy új képzésre. A 214135-ös Romániai Foglalkozási Jegyzék számmal (kod COR) rendelkező Logisztikai ügyintéző képzésről van szó, melynek foglalkoztatási szabványát is a Tabula Felnőttképző Központ szakemberei dolgozták ki. A tanfolyam időtartama 5 hónap, az oktatás magyar és/vagy román nyelven zajlik. A hallgatók Tanügy és Munkaügy Minisztérium által elismert oklevelet szereznek, mely az Európai Unió tagországaiban is elismert. László Tünde, igazgatónő szerint a résztvevők számára nincs felső korhatár, viszont erre a képzésre való feliratkozáshoz felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük. A hallgatók tanteremben, valamint önállóan fognak tanulni.

“A képzés gyakorlati része nagyobb vállalatok logisztika részlegén zajlik. A Tabula Felnőttképző Központ internetes honlapja a hallgatók rendelkezésére áll, ami a folyamatos kapcsolattartás eszköze. A képzők szakmai tapasztalattal rendelkező személyek, egyesek külföldi vállalatoknál szerezték tudásukat.”, mondta el László Tünde, igazgatónő.

A logisztikai ügyintéző képzés keretén belül, a hallgatók , szakképzett oktatók segitségével 2 hónap elméleti oktatásban valamint, szakegységekben 3 hónap gyakorlati oktatásban részesülnek. Csoportos jelentkezés esetében, más helységben/megyében is szervezünk képzéseket. A marosvásárhelyi valamint a határon túli hallgatóink csak dicsérő szavakkal illetik az oktatóinkat.

“A tanfolyam jól strukturált és megfelelő a felnőttoktatásra. Tetszett, hogy interaktiv volt a képzés és létezett egy állandó kommunikáció a hallgató és az oktató között”, hangsúlyozta Handrea Calin.

“Úgy tartom, hogy az oktató egy barát, szükség esetén egy segitő kéz, egy intelligens ember, egy tudós, egy kellemes személy, mely humorérzékkel rendelkezik.”, mondta Marginean Angela

Nagy Lóránd véleménye szerint “a tananyag megfelelően volt leadva, ha akadtak kérdések azonnal kaptunk választ az oktatótól.”

Az első 15 személy aki Logisztikai ügyintéző képzésre iratkozik ajándékba kap egy pendriveot. A Tabula Felnőttképző Központ jelenleg 15 Tanügy- és Munkaügy Minisztérium által akkreditált szakképzéssel rendelkezik. Ausztria-i, Németország-i, Szlovákia-i, Magyarország-i stb székhelyű partnerei vannak, évről évre újabb szakképzéseket és tréningeket szervez, biztositva az esély egyenlőséget. Számokban ez közel 56.000 óra oktatást, több mint 1500 hallgatót és 1450 oklevelet jelent. Bővebb információ elérhető a atab.ro honlapon.