Consilierea de orientare profesională

Unul dintre cele mai importante întrebări care se formează în fiecare individ la auzul consilierii este: “ Ce înseamnă consilierea de orientare profesională și ce se va întâmpla?”. în doar câteva rânduri, dorim astfel să vă oferim răspunsuri concrete și scurte, din care puteți să aflați esența și importantă consilierii de orientare profesională.

  •  Ce înseamnă consilierea de orientare profesională?

Este o căutarea în comun – consilier și consiliat – a sensului în viață omului.

  •  Din ce constă?

Consilierea de orientare profesională constă dintr-un interviu, teste, consiliere individuală și în grup și la sfârșit veți primii rezultatele tipărite.

  •  De cine va fi realizat? 

De către un specialist în psihologie.succes

  • Cum pot să mă înscriu?

Pentru a apela la consilierea de orientare profesională puteți să ne contactați online pe www.atab.ro sau la numărul de telefon evidențiat pe site.

  •  Cu ce îmi influențează viața și viitorul?

Consilierea de orientre profesională vă vine în ajutor în alegerea domeniului care vi se potrivește cel mai mult. Alegerea unui domeniu în care puteți devenii cu adevărat bun și care vă poate oferii îndeplinire totală în fiecare zi. Deseori se întâmplă să nu ne placă unde lu
crăm, da să nu știm în ce direcție să ne îndreptăm. Consilierea de orientare profesională vă poate venii în ajutor în legătură cu luarea acestei decizii.

 De ce este importantă consilierea profesională?

In momentul în care în copilărie suntem întrebați ce ne dorim să devenim când vom fi mari, avem zeci de idei. Unii dintre noi doresc să devină pompieri, alții polițiști în timp ce majoritatea fetelor visează să fie prințese, doctorițe sau vedete de cinema. Sosește în schimb în viață fiecăruia dintre noi momentul în care trebuie să luăm o decizie. O decizie care va avea un impact mare asupra noastră și care ne va remarca o viață întreagă. Alegerea domeniului în care dorim să activăm și în care să lucrăm. Participând la consilierea de orientare profesională, aveți ocazia de a afla care este domeniul potrivit pentru DVS. în funcție de aptitudinile și competențele pe care le aveți.

 Ce se întâmplă dacă nu alegem corect locul de muncă?

Deseori se întâmplă să luăm decizii pripite și să ne orientăm către un domeniu care nu ne place, dar care “este la modă”, “plătește bine”, “îmi dă prestigiu”, “așa m-au sfătuit părinții”, “acolo lucrează și prietenii mei”, etc.. Sunt zeci de mii de motive pentru care putem să alegem un domeniu, dar înainte de toate, trebuie să punem accent pe propriile valori, dorințe și așteptări. Lăsând la o parte totul, trebuie să știm ce vrem noi și ce ne-ar place să facem în următorii ani. În cazul în care ne lăsăm ghidați de alte persoane și lăsăm la o parte nevoile personale, dorințele și visele, în scurt timp acesta ne va afecta întreaga viață.

Nu vă lăsați influențați. Luați inițiativa și introduceți schimbarea îm viața DVS. Începeți noul an plin de succes și cu încredere în propriile valori!

Acum ne puteți urmării și pe facebook.

Tags: