Persoane din mediul rural, recalificate printr-un proiect european

Asociaţia Tabula din Târgu Mureş a anunţat, luni, închiderea unui proiect cu finanţare europeană implementat în zona comunei Acăţari, în cadrul căruia aproximativ 300 de persoane, printre care şomeri de lungă durată, persoane inactive şi persoane în căutarea unui loc de muncă, absolvente de studii medii, au urmat cursuri de calificare în 13 domenii.
Potrivit directorului de proiect, Laszlo Tunde, prin Proiectul “Şanse reale de ocupare a forţei de muncă în contextul dezvoltării durabile a zonei Acăţari”, finanţat prin POSDRU, cele 270 de persoane au primit certificate de calificare – ca asistent manager, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, îngrijitor bătrâni la domiciliu, contabil, lucrător comercial, operator introducere, validare şi prelucrare date, ospătar (chelner), zugrav, tâmplar manual, florar – decorator, bucătar – iar o parte au dobândit competenţe antreprenoriale.

DSC_0859

Proiectul implementat de Asociaţia Tabula din Târgu Mureş, în calitate de solicitant, împreună cu Primăria Acăţari, în calitate de partener, şi-a propus să îmbunătăţească capacitatea de ocupare a persoanelor din mediul rural prin programe integrate de informare şi conştientizare, consiliere profesională, formare şi plasare.
Participanţii la cursuri au beneficiat de manuale, suport de curs, transport şi masă pe perioada derulării celor 120 de ore de curs, iar absolvenţii au beneficiat de subvenţii.
Proiectul de la Acăţari s-a dorit a fi o continuare a iniţiativelor locale de sprijinire a persoanelor aflate în şomaj de lungă durată, pentru a se putea reintegra pe piaţa muncii.

Sursa: antenasatelor.ro – Persoane din mediul rural, recalificate printr-un proiect european